DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş 23°C
Parçalı Bulutlu
K.Maraş
23°C
Parçalı Bulutlu
Paz 25°C
Pts 29°C
Sal 32°C
Çar 31°C

Facebook’a Geçmiş Sil Özelliği Geliyor

Facebook’a Geçmiş Sil Özelliği Geliyor
07.03.2020
530
A+
A-

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, kişisel verilerinizin kontrolünü sağlayacak bir özellik sunacaklarını duyurdu. Bu özellikle, üçüncü parti bir yazılıma ihtiyaç duymadan geçmişlerinden ne kadar bilgi paylaşıldığını kontrol etme imkanı sağlayacak. Clear History olarak adlandırılan bu özellik, tarama geçmişinizi Facebook’ta kalıcı olarak silmenizi sağlayacak. Facebook üzerinden ziyaret ettiğiniz web siteleri ve hangi reklamları tıkladığınız gibi bilgiler dahil.

Facebook bu özelliği ilk olarak F8 konferansında duyuruldu, bu yenilik ise Cambridge Analytica skandalına bir yanıt olarak değerlendirildi. Zuckerberg, yaptığı açıklamada, Facebook’un kullanıcılarının kendi verilerini nasıl kontrol edebilecekleri konusunda Kongre sorgusunda oldukça üstü kapalı bir cevap verdiğini söyledi.

Zuckerberg aynı açıklamasında bu özelliğin bu sorunu gidermeye yönelik bir girişim olduğunu da belirtti:

– Bu güncellemeyi kullanıma sunulduktan sonra, etkileşimde bulunduğunuz uygulamalar ve web siteleriyle ilgili bilgileri görebilecek ve bu bilgileri hesabınızdan silebileceksiniz.

Elbette, bu seçeneği kullansanız bile Facebook, sizden veri toplamayı tamamen durdurmayacaktır. FB’nin özel gizlilik görevlisi Erin Egan‘a göre:

– Birleştirilmiş analitiğe sahip uygulamalar ve web siteleri sunmaya devam edeceğiz. Örneğin, bu bilgileri gönderdiğimiz zaman sizi bilgilendirecek raporlar oluşturabiliriz. Bu nedenle geliştiricilere, uygulamalarının belirli bir yaş grubundaki erkek veya kadınlarla daha popüler olup olmadığını söyleyebiliriz. Bilgileri, hesabınızla ilişkili bir şekilde saklamadan ve her zaman olduğu gibi, reklamverenlere kim olduğunuzu söylemeden iletebiliriz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.