DOLAR 32,3610
EURO 34,9649
ALTIN 2.325,21
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş 27°C
Açık
K.Maraş
27°C
Açık
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 27°C

Hayalini 82 yaşında gerçekleştirdi

Hayalini 82 yaşında gerçekleştirdi
26.09.2017
260
A+
A-

Bosna Hersekli Spasoje Vasilic, “en büyük hayali” olarak nitelendirdiği paraşütle atlamayı 82 yaşında gerçekleştirdi.

Vasilic, ülkenin kuzeyindeki Prijedor şehrinde bulunan küçük bir havaalanında öğretmeni Rade Cajic eşliğinde 3 bin metre yükseklikten paraşütle atladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN…

Başarılı tamamlanan atlayışın ardından açıklamada bulunan Vasilic, “Gökyüzünden aşağı bakmak inanılmazdı. Atlayışı başarıyla tamamladığım ve sağlıklı olduğum için mutluyum.” dedi.

Ekstrem sporlar için yaşın hiç önemli olmadığını belirten Vasilic, bir sonraki hedefinin yalnız başına atlamak olduğunu ifade etti.

“Spasoje, öğretmenlik yaptığım en yaşlı kişiydi”

Profesyonel paraşütçü Rade Cajic de 41 yıldır paraşütle atladığını ve bugüne kadar 3 bin 400 atlayış gerçekleştirdiğini söyleyerek “Uçaktan yalnız atlamak istemeyen pek çok kişiye yardımcı oldum. Onların atlayış anındaki o heyecanı beni de mutlu ediyor.” diye konuştu.

82 yaşındaki Spasoje Vasilic’in hayalini gerçekleştirmeye yardım ettiği için çok mutlu olduğunu belirten Cajic,” Spasoje, bugüne kadar öğretmenlik yaptığım en yaşlı kişiydi. Kendisinden genç olanlara göre çok daha güçlü ve dayanıklıydı.” ifadelerini kullandı.

Cajic, ülkesini birçok kez dünya şampiyonasında temsil ettiğini söyleyerek Leonardo Da Vinci’nin “Bir kez uçmanın tadına varınca, her zaman bulunduğun ve hep dönmek isteyeceğin yerde, sonsuza kadar gözlerin gökyüzüne dönük olarak yürüyeceksin.” sözünü anımsattı.

Paraşütle atlamanın verdiği hissin diğer spor dallarından farklı olduğunun altını çizen Cajic, “Kelimelerle anlatılmaz bir duygu. Beyninizin tüm kaslarınızı serbest bırakma emri vermesi, kendinizi tamamen boşluğa bırakmanız inanılmaz bir duygu.” dedi.

Cajic, gençlere tecrübelerini aktarmak istediğini belirterek “60 yaşındayım. Benim için vazgeçmek, yenilmek demek. En büyük rakibim yine benim. Kendimle yarışıyorum. Sıkıcı bir ihtiyar olmayacağımı düşünüyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.