DOLAR 32,3744
EURO 35,0015
ALTIN 2.325,97
BIST 9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş 27°C
Açık
K.Maraş
27°C
Açık
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 27°C

Japonya’ya Siyah Yağmur Yağdı Halk Panikledi

Japonya’ya Siyah Yağmur Yağdı Halk Panikledi
07.03.2020
314
A+
A-

Japonya’da Tokyo yakınlarındaki bir şehirde yağan yağmurun siyah renkli olması, bir anda gözlerin bölgeye çevrilmesine neden oldu. Alınan örnekler üzerinde incelemeler yapılmaya başlandı.

Son dönemde Asya ve Uzak Doğu ülkeleri çeşitli sorunlarla boğuşuyor. COVID-19 salgını Çin’de ortaya çıkmıştı. Şimdi de Japonya’da yağan yağmurun siyah renkli olması insanlarda korku uyandırdı. 

Tokyo yakınlarındaki Ageo, Iwatsuki, Kuki ve Hasuda bölgelerinde yağan yağmur, siyah renkli olması nedeniyle dikkat çekti. Petrolü andıran bu sıvı, incelemeye alındı. İlk bilgilere göre bu sıvı, radyasyon seviyesi testlerinde temiz çıktı. 

Ortada makul bir açıklama olmaması, spekülasyonların ve paniğin yayılmasına neden oluyor. Özellikle de bu yaz yapılacak olan Olimpiyat Oyunları’nın geleceği merak konusuyken böyle bir durum olması gerginliği artırıyor. Devam eden salgın nedeniyle Olimpiyatlar’ın geleceği tartışılıyordu. 

Japonya’nın Corona virüsü vakaları da ayrıbir tartışma konusuydu. Açıklanan rakamların gerçek rakamlar olmadığı iddia ediliyordu. Nükleer konusundaki ölçümlerin bir sonuç vermemesine rağmen bazı kişiler, yeni silahlar deneyeceğini söyleyen Kuzey Kore’den şüpheleniyor. 

Hasuda’dan gelen haberlerin altında çok basit bir açıklama da olabilir. Bölgedeki bir büyük yangın ya da Avustralya’daki yangın sonrası atmosferde kalan parçacıklar bu yağmurla beraber garip bir fenomen oluşturup yeryüzüne inmiş olabilir. Konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.