DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş 33°C
Az Bulutlu
K.Maraş
33°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

3 Yılda 1 Milyar TL’lik Yatırım

3 Yılda 1 Milyar TL’lik Yatırım
06.12.2021
151
A+
A-

AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Turizm, kentsel dönüşüm ve restorasyon, rekreasyon alanları ve altyapı – üstyapı yatırımları, sosyal yardımlarla şimdiye kadar Kahramanmaraş’ımıza hizmet yolunda 1 Milyar TL’lik yatırım yaptık. Her yıl yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde, açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel’in yaptığı toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal ve Cihat Sezal, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. Toplantıda sunum gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör birçok başlıkta üç yıllık yatırımlarla ilgili bilgileri paylaştı.

Biz Bir Davanın Neferleriyiz

Başkan Güngör yaptığı konuşmaya, “Kahramanmaraş’a hizmet yolunda üstlendiğimiz görevde yaklaşık 3 yılı geride bıraktık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, partimizin ilkeleri çerçevesinde şehrimizin her noktasına hizmet götürmeye çalıştık. Bu çalışmamızda bizlere destek olan grup başkanvekilimize, içişleri komisyonu başkanımıza, milletvekillerimize, il başkanımıza, tüm paydaşlarımıza ve parti teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Biz bu davanın neferleriyiz. Bu hizmeti hep birlikte yapıyoruz” şeklinde başladı.

Dönüşüm Devam Ediyor

Şehir kültürünün ve tarihinin korunmasını ilke edindiklerini ifade eden Güngör, “Tarihi dokumuz bizim önceliğimiz. Biz gelir gelmez Tarihi Kahramanmaraş Kalemizde çalışmalarımızı tamamladık. Hamdolsun o mekânda 100 yıl sonra Cuma namazı kılmak nasip oldu. Bu bütüncül bir dönüşüm. Tekke’de dönüşümümüz rezerv alanların inşasıyla sürüyor, Kapalı Çarşı cephemiz 15 Milyon TL’lik yatırımla o düzensiz halinden artık kurtuldu. 40 dönüm alana sahip Valilik Meydanı çalışmalarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ortak yapıyoruz. Önümüzdeki hafta projeyi nihayetlendireceğiz. Özel idarenin yıkım ihalesinden 6,6 Milyon TL gelir elde edeceğiz. Burada Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir meydan yapacağız” dedi.

Tarih Gün Yüzüne Çıkıyor

Güngör konuşmasına, “Bir diğer yatırımımız Sarayaltı’nda. Yol genişletme, konak restorasyon ve köprü projesiyle buradaki tarihi gün yüzüne çıkarıyoruz. Kadıoğlu ve Hayri Gül konaklarımız kurul kararıyla onaylandı. 10 Milyon TL civarında bir yatırımla buraları dönüştürüp konaklama, yeme içme mekânlarıyla nezih bir şekilde turizme kazandırıyoruz. Milli mücadelemizin önemli komutanlarının Arslanbey Konağı’nda restorasyon çalışmaları sürüyor” şeklinde devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.