DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş 32°C
Az Bulutlu
K.Maraş
32°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 31°C
Pts 27°C
Sal 26°C

Bebek Öksürüğüne Ne İyi Gelir

Bebek Öksürüğüne Ne İyi Gelir
06.12.2021
603
A+
A-

Küçük bebeğiniz öksürürken içiniz acır, elinizden ne gelirse yapmak istersiniz. Bizim de size bazı önerilerimiz olacak. Hazırsanız yazının detayları aşağıda…

Önemli Not: Mutlaka anormal bir durum fark ederseniz doktorunuza başvurunuz. Bu yazıda bahsedilenler öneridir. 

Öksürük İçin 6 Öneri

  • Sıvı Takviyesi Yapın

Sıvı takviyesi almak vücudu nemli tutmak, mukusunun akmasını ve öksürmesinin kolay olmasını sağlamanın anahtarıdır. Bebeğiniz susuz kalmışsa, sümükleri ve diğer salgıları kuruyabilir ve öksürükle temizlenmesi zor olabilir. Bu, emzirmek veya çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu sıklıkta düzenli miktarda mama vermek anlamına gelir. Uzmanlar ekstra sıvıların gerekli olmadığını söylüyor, ancak normal miktarlara uymanızı tavsiye ediyorlar. Daha küçük bebekler için anne sütü ve formülü ile kalın. Sıvılar, daha büyük bebekler için su ve şekersiz meyve suları içerebilir.

  • Tuzlu Damla Kullanın

Salgıları nemlendirmenin başka bir yolu da bebeğinizin burnuna reçetesiz satılan tuzlu su damlaları kullanmaktır. Öksürükle burun tıkanıklığı bağlantılıdır. Gün boyunca birkaç kez burun deliğine iki ila üç tuzlu su damlası kullanın. Bebeğiniz burnuna düşen damla hissini sevmeyebilir veya hapşırabilir.

  • Buhardan Faydalanın

Çocuğunuzun soluduğu havayı nemlendirmek, işlerin akmasını sağlamanın başka bir yoludur. Elbette bebeğinizin odasına nem katmak için bir nemlendirici satın alabilirsiniz. Yine de bazı doktorlar, bu cihazların yardımcı olmak için yeterli nemi sağlayamayacağını ve temizlenmesinin zor olduğunu ve bu nedenle güvende olduklarını söylüyor. Olası bir alternatif, banyonuza buhar odası gibi davranmaktır. Duşta sıcak su akıtabilir, banyo kapısını kapatabilir ve nemin oluşmasını sağlayabilirsiniz. Sadece 10-15 dakika sürecektir. 

  • Bal Kullanın

Bal özellikle 1 yaşından küçük bebekler için alerjendir. Bu sebeple bu maddeyi bebeğinizin alerji durumunu göz önünde bulundurarak düşünün. 

12 aylık veya daha büyük bebekler için yatmadan veya şekerlemeden önce onlara az miktarda bal vermeyi deneyebilirsiniz. Bal, ağrıyı gidermek için küçük çocuğunuzun boğazını kaplar. 

  • Uyku Esnasında Destekleyin

Bebeğinizin en çok geceleri öksürdüğünü fark edebilirsiniz. Bazı uzmanlar, daha büyük bebekleri başlarını kaldırmaya ve nefes almayı iyileştirmeye yardımcı olmak için ekstra yastıklarla desteklemeyi önerir. Öksürükten ve bebeğinizin nefes almasından endişe ediyorsanız, gerektiğinde ona yardım edebilmek için çocuğunuzla aynı odada uyumayı düşünebilirsiniz.

  • Tahriş Edici Maddelerden Ortamı Arındırın

Astım veya alerjileri tetikleyebilecek tahriş edici maddelerden evinizden kurtulmayı deneyin. Suçlular arasında tütün dumanı, toz, küf gibi şeyler olabilir ve alerji testinin ortaya çıkardığı diğer her şey bebeğiniz için bir tetikleyicidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.