DOLAR 32,4348
EURO 34,7625
ALTIN 2.433,35
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş 29°C
Az Bulutlu
K.Maraş
29°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 25°C
Per 24°C
Cum 23°C

Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız

Her Türlü Desteği  Vermeye Hazırız
07.12.2021
162
A+
A-

Adıyaman için önemli bir değer olması beklenen arı zehrinin üretimi, yaygınlaştırılması, pazarlanması ve sağlıkta kullanımıyla alakalı TAGEM tarafından düzenlenen ‘Sağlık İçin Arı Zehri’ projesi toplantısına katılan Başkan Kılınç, üreticilere ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaların yanı sıra halkla kurduğu sıcak diyaloglarla da büyük takdir toplayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman’ı ve Adıyamanlıları ilgilendiren her konunun destekçisi olmaya devam ediyor.

Daha önce Adıyaman’a değer katacak konularda hep en önde yer alan Başkan Kılınç, son olarak şehrin kalkınmasında önemli bir yer tutması beklenen ‘Arı Zehri’ projesine destek sundu.

Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitü Müdürlüğünce yürütülen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca da desteklenen ‘Sağlık İçin Arı Zehri’ projesinin tanıtım programına katılan Başkan Kılınç, burada yaptığı konuşmada, “İlimizin önemli geçim kaynaklarından biri olan arıcılık ve bal üretiminin yanında arı zehirinin üretimi, yaygınlaştırılması, pazarlanması ve sağlıkta kullanımı ile alakalı olarak TAGEM tarafından düzenlenen ‘Sağlık İçin Arı Zehri’ projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıya katıldık. Burada da gördük ki gerçekten çok önemli bir çalışmaya imza atılıyor. Bundan dolayı tüm üreticilerimize büyük saygı duyuyor ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü günümüzde üretim çok anlamlı bir hale gelmiş durumda. Böyle faydalı bir projeyi Adıyaman’da hayata geçirmek için kolları sıvayan yetkililerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra sırasıyla söz alan Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürü Ali Türker Yener, Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, TAGEM Bitki Sağlığı Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel ile Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve proje lideri Atilla Öztokman ‘Sağlık İçin Arı Zehiri Projesi’ hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.