DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş 22°C
Hafif Yağmurlu
K.Maraş
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 25°C

Sepsis’te Erken Tanı Ölüm Oran’ını Düşürüyor

Sepsis’te Erken Tanı Ölüm Oran’ını Düşürüyor
14.09.2021
169
A+
A-

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aykut Akyılmaz: “Sepsis hastalığında erken tanı koyarak, tedaviye hemen başlamak ölüm oranlarını ciddi bir şekilde düşürmektedir” dedi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı da olan Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz, Dünya Sepsis Günü nedeniyle bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz, sepsisin halk arasında kan zehirlenmesi olarak bilinen enfeksiyona karşı, vücudun bu enfeksiyonu yenmek için verdiği yanıtın abartılı hale gelerek, organlara zarar vermesi durumu olduğunu söyledi.

“Sepsiste, vücut kendi organlarına zarar vermeye başlar ve birçok organda fonksiyon bozuklukları gelişir” diyen Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz, sepsisin tüm dünyada en sık görülen hastalık olmasının yanı sıra, ölüm oranının da yüksek olduğuna dikkat çekti.

Sepsisin toplumdan başlayıp sağlık profesyonellerini ve son olarak yoğun bakımı ilgilendiren ciddi hastalık olduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz, şöyle konuştu:

“Sepsis, ülkemiz dahil birçok ülkede halk tarafından az bilinir ve yoğun bakımlarda tedavi maliyetleri yüksektir. Halkı ve sağlık personelini sepsis hakkında bilinçlendirmek ve bilgilendirmek büyük önem taşır. Çünkü erken tanı koymak ve tedaviye hemen başlamak, ölüm oranlarını ciddi bir şekilde düşürmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.