DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş 32°C
Az Bulutlu
K.Maraş
32°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 27°C
Sal 26°C

On Püf Noktasıyla Günlük Hayatı Kolaylaştır

On Püf Noktasıyla Günlük Hayatı Kolaylaştır
11.04.2020
458
A+
A-

1. Elektrik kesintisi sırasında tek bir mum ile kaldıysanız mumu, ufakta olsa bir aynanın önüne koyun. Böylece mum ışığından iki kat daha fazla yararlanırsınız.


2. Makas ve bıçak gibi metallerdeki pas lekelerini çıkarmak için gaz kullanın. Pas olan yeri birkaç defa gaza batırılmış bir bezle silin ve yünlü bir kumaş parçasıyla kurulayın. Böylece pas lekelerinin gittiğini göreceksiniz.

3. Soğan ve sarımsak kestikten sonra ellerinizde kalan rahatsız edici kokuları yok etmek artık daha kolay. Bıçağı yıkarken ellerinizi bıçağın metaline bir kaç kez sürüp suda duruladığınızda kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.

4. Halılarınızın mobilyalarınızdan dolayı ezilmiş yerlerini düzeltmek için ıslak bir bezle ılık ütüyü ezilmiş yerlerin üzerinde gezdirin. Bu işlemi yaparken ütüyü çok fazla bastırmamaya çalışın. Ezilmiş olan yerlerin düzeldiğini göreceksiniz. Gerekirse biraz fırçalayın.

5. Baş ağrısından kurtulmak için 2-3 adet kahve çekirdeğini bir çay fincanına koyup üzerine limon sıkın. 3-4 dakika beklettikten sonra çekirdekleri yavaş yavaş yiyin. Başınızın ağrısı ilaç kullanmadan geçecektir.


6. Kış aylarında odada birkaç kişi birden  sigara içiyorsa biriken dumandan kurtulmak için cam açmaya gerek kalmadan birkaç mum yakarak dumandan kurtulabilirsiniz.

7. Tavanızdan balık kokusunu gidermek için tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. Kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.

8. Bitkilerinize ekstra enerji kazandırmak için yumurtalarınızı haşladıktan sonra kalan suyu saksılarınıza dökün. Bu su bitkiler için oldukça besleyicidir.

9. Buzdolabınız iyi soğutmuyorsa içine bir poşet tuz koyun. Böylece buzdolabının içindeki nemi alarak daha iyi soğutmasını sağlayacaktır.

10.Çay ve Kahve lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz.

Kaynak:Neoldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.